Εύκολες συνταγές

Πώς να φτιάξετε το Revani;

Σχετικά με τη συνταγή

Το ρεβανί είναι ένα απολαυστικό τουρκικό επιδόρπιο που είναι δημοφιλείς για την υγρή υφή του με βάση το σιμιγδάλι. Αυτή η γλυκιά απόλαυση γίνεται συνδυάζοντας σιμιγδάλι, ζάχαρη, αυγά και ξύσμα λεμονιού για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο κουρκούτι, το οποίο στη συνέχεια ψήνεται και μουλιάζεται σε ένα ελαφρύ σιρόπι που παρασκευάζεται με νερό, ζάχαρη και χυμό λεμονιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα λαχταριστό κέικ που είναι ταυτόχρονα αρωματικό και απολαυστικό. Το ρεβανί συχνά σερβίρεται με πασπαλισμό ζάχαρης άχνη ή γαρνίρεται με ξηρούς καρπούς για πρόσθετο τραγανό. Είναι ένα τέλειο τέλος σε κάθε γεύμα ή ένα απολαυστικό συνοδευτικό με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

1 φλιτζάνι
Σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1 φλιτζάνι
Αλεύρι

4
Αυγά

1 φλιτζάνι
Γιαούρτι

1/2 φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού
Ξύσμα λεμονιού

Σιρόπι:

2 φλιτζάνια
Νερό

2 φλιτζάνια
Ζάχαρη

1
Λεμόνι (χυμό)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη συνταγή Revani, θα κάνετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ταψί για κέικ
  • Σατέλα
  • Μαχαίρι ή ξύσμα
  • Φούρνος

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C (350°F).
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και κρεμώδη.
  4. Προσθέστε το γιαούρτι, το φυτικό έλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
  6. Αδειάστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ, λειάνοντας την κορυφή με μια σπάτουλα.
  7. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για το ρεβανί είναι περίπου 15 λεπτά, ενώ ο χρόνος ψησίματος περίπου 30-40 λεπτά. Έτσι, συνολικά, μπορείτε να περιμένετε ότι η συνταγή θα είναι έτοιμη μέσα σε 45-55 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε λαδώσει καλά τη φόρμα του κέικ για να μην κολλήσει το Revani.
  • Κοσκινίζοντας το αλεύρι πριν το προσθέσετε στο κουρκούτι, θα έχετε μια πιο λεία υφή.
  • Μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση του Revani προσθέτοντας μια πρέζα κανέλα ή κάρδαμο στο κουρκούτι.
  • Μόλις ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το περιχύνουμε με το σιρόπι. Αυτό θα βοηθήσει το σιρόπι να μουλιάσει ομοιόμορφα στο κέικ.
  • Για μια διακοσμητική πινελιά, μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να γαρνίρετε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς πάνω από το Revani πριν το σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι θρεπτικές αξίες ανά μερίδα Το Revani ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται και το μέγεθος της μερίδας. Ωστόσο, ως γενική οδηγία, μια τυπική μερίδα Revani (100g) περιέχει περίπου:

  • Θερμίδες: 350
  • Λιπαρά: 12 g
  • Υδατάνθρακες: 56 g
  • Πρωτεΐνη: 5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Το ρεβανί μπορεί να σερβιριστεί ως αυτόνομο επιδόρπιο ή να συνδυαστεί με διάφορα συνοδευτικά για να βελτιώσει τη μικρή εμπειρία. Ορισμένες επιλογές για παρουσίαση και υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  • Παρατηρήστε το πάνω μέρος του Ρεβάνη με ζάχαρη άχνη για κομψή εμφάνιση.
  • Γαρνίρισμα με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα ή καρύδια για να προσθέσετε υφή και οπτική γοητεία.
  • Σερβίρετε μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια μαζί με το Revani για κρεμώδη αντίθεση.
  • Συνοδεύοντας το Revani με ένα φλιτζάνι τούρκικο τσάι ή έναν δυνατό καφέ για να εξισορροπηθεί η γλυκιά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε το Revani, αφήστε το να κρυώσει εντελώς και κόψτε το σε ατομικές μερίδες. Το γράψιμο τις καλά φέτες σε ένα αεροστεές δοχείο ή καλύψτε τη φόρμα του κέικ με πλαστική μεμβράνη. Μπορείτε να διατηρήσετε το Revani σε θερμοκρασία έως και 2 ημέρες ή να το βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Εάν είναι στο ψυγείο, αφήστε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία πριν το σερβίρετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το Revani περιέχει πολλά συστατικά που προσφέρουν πιθανά για την υγεία:

  1. Σιμιγδάλι: Το σιμιγδάλι παρασκευάζεται από σκληρό σιτάρι και είναι καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Παρέχει ενέργεια, υποστηρίζει την πέψη και βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

  2. Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, που είναι ευεργετικά για την υγεία του εντέρου και την πέψη. Παρέχει επίσης θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνη.

  3. Λεμόνι: Τα λεμόνια είναι γεμάτα με βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν το υγιές δέρμα. Βοηθούν επίσης στην πέψη και μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

  4. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και μετάλλων υψηλής ποιότητας. Περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών. Τα αυγά παρέχουν επίσης θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β12, σελήνη και χολίνη.

  5. Ξηροί καρποί (προαιρετικά): Αν γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον θρεπτική αξία. Για παράδειγμα, τα αμύγδαλα είναι καλή υγιεινή λιπών, πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, ενώ τα καρύδια παρέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το Revani είναι ένα νόστιμο επιδόρπιο, θα πρέπει να το απολαμβάνετε ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Η περιεκτικότητα σε σιρόπι και ζάχαρη θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από άτομα με διαβήματα ή άτομα που παρακολουθούν την πρόσληψη ζάχαρης.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει το Revani, μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

  • Basbousa: Ένα κέικ με σιμιγδάλι Μέσης Ανατολής εμποτισμένο σε σιρόπι, συχνά αρωματισμένο με ροδόνερο ή νερό από άνθη πορτοκαλιάς.
  • Γαλακτομπούρεκο: Ένα ελληνικό γλυκό με γέμιση σιμιγδαλένιας κρέμας τυλιγμένο σε τραγανό φύλλο και εμποτισμένο με γλυκό σιρόπι.
  • Κέικ Tres Leches: Ένα λατινοαμερικάνικο παντεσπάνι εμποτισμένο σε ένα μείγμα τριών τύπων γάλακτος (γάλα εβαπορέ, συμπυκνωμένο γάλα και κρέμα γάλακτος), με αποτέλεσμα μια υγρή και κρεμώδη υφή.

Αυτά τα επιδόρπια μοιράζονται ομοιότητες με το Revani όσον αφορά τη χρήση του σιμιγδαλιού ή του σιροπιού, διάφορες διαφορετικές πολιτιστικές ανατροπές σε αυτή την απολαυστική απόλαυση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή Revani προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως η παραδοσιακή τουρκική κουζίνα και οι διάσημες μάγειρες. Η τουρκική κουζίνα είναι γνωστή για τις πλούσιες γεύσεις της και τη μεγάλη ποικιλία επιδορπίων, καθιστώντας το Revani μια αγαπημένη γλυκιά απόλαυση. Μερικοί δημοφιλείς Τούρκοι μάγειρες που έχουν συνεισφέρει στον γαστρονομικό κόσμο και έχουν εμπνεύσει αυτήν τη συνταγή:

  1. Nefis Yemek Tarifleri: Ένα δημοφιλές κανάλι τουρκικής μαγειρικής στο YouTube, γνωστό για τις εύκολες συνταγές και τα νόστιμα πιάτα του.
  2. Mutfak Diliyle: Ένας διάσημος Τούρκος σεφ και επηρεαστής τροφίμων, που μοιράζεται το πάθος του για την τουρκική κουζίνα μέσω των συνταγών και των μαγειρικών του συμβουλές.
  3. Sultan’s Kitchen: Ένα αξιόλογο τουρκικό βιβλίο μαγειρικής γραμμένο από τον Ozcan Ozan, το οποίο προσφέρει μια ολοκληρωμένη συλλογή παραδοσιακών τουρκικών συνταγών, συμπεριλαμβανομένων γλυκών όπως το Revani.

Αυτές οι πηγές έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της τουρκικής κουζίνας και στην παροχή έμπνευσης για τη δημιουργία απολαυστικών συνταγών όπως το Revani.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button