Εύκολες συνταγές

Σούπα με φιδέ ντομάτας

Σούπα με φιδέ ντομάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η σούπα με φιδέ ντομάτας είναι ένα ανακουφιστικό και γευστικό πιάτο που θα ζεστάνει την καρδιά και την ψυχή σας. Είναι μια τέλεια επιλογή για ένα ζεστό γεύμα σε μια κρύα μέρα ή όταν λαχταράτε κάτι ελαφρύ αλλά χορταστικό. Η σούπα συνδυάζει την αίσθηση της ντομάτας με τη λεπτή υφή των noodles από φιδέ, δημιουργώντας μια αρμονική ισορροπία γεύσεων. Με μια χούφτα απλά υλικά και εύκολα βήματα προετοιμασίας, αυτή η σούπα είναι μια απολαυστική προσθήκη στη συλλογή συνταγών σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 μεσαίου μεγέθους

Σελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3

Ντομάτες σε κύβους
4 μεγάλα

Ζωμός λαχανικών
4 φλιτζάνια

Αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού

Αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Ζυμαρικά με φιδέ
1 φλιτζάνι

Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη σούπα με φιδέ ντομάτας, θα χρειαστείτε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα για σούπα, ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τα υλικά σε κύβους, ένα ξύλο κοπής, ένα ξύλινο κουτάλι για το ανακάτεμα και ένα κουτάλι μέτρησης. Όσο για τα υλικά, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα για την καλύτερη γεύση. Επιλέξτε ώριμες ντομάτες που είναι σφιχτές στην αφή και έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα. Επιπλέον, επιλέξτε ζωμό λαχανικών υψηλής ποιότητας ή ετοιμάστε το δικό σας από την αρχή χρησιμοποιώντας κύβους ζωμού λαχανικών και νερό. Τα noodles με φιδέ θα τα βρείτε στα περισσότερα παντοπωλεία, συνήθως στο τμήμα των ζυμαρικών. Ο φρέσκος βασιλικός είναι ένα απαραίτητο συστατικό για το γαρνίρισμα και την προσθήκη φρεσκάδας στην έτοιμη σούπα.

Προετοιμασία

Βήμα 1: Σοτάρουμε τα αρωματικά

– Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σούπας σε μέτρια φωτιά.
– Προσθέστε στην κατσαρόλα κομμένο κρεμμύδι και σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
– Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 2: Προσθήκη των ντοματών

– Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
– Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να βγάλουν τους χυμούς τους.

Βήμα 3: Σιγοβράζουμε τη σούπα

– Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα με τις ντομάτες.
– Προσθέστε αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο βασιλικό, αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
– Ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει ελαφρά.
– Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.

Βήμα 4: Μαγείρεμα των νουντλς με φιδέ

– Προσθέστε τα νουντλς με φιδέ στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, συνήθως περίπου 3-5 λεπτά.
– Ανακατεύετε περιστασιακά για να μην κολλήσουν τα noodles.

Βήμα 5: Γαρνίρισμα και σερβίρισμα

– Μόλις ψηθούν τα νουντλς, σβήνουμε τη φωτιά.
– Ρίξτε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο βασιλικό.
– Σερβίρετε τη σούπα με φιδέ ντομάτας ζεστή και απολαύστε!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της σούπας με φιδέ ντομάτας είναι περίπου 10 λεπτά, ενώ ο χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 25 λεπτά. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να έχετε αυτή τη νόστιμη σούπα έτοιμη για σερβίρισμα σε περίπου 35 λεπτά. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που δεν απαιτεί εκτεταμένη προετοιμασία ή τεχνικές μαγειρέματος, καθιστώντας την κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους οικιακούς μάγειρες.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για λαχανικά

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για χορτοφαγική σούπα με φιδέ με ντομάτα, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές αντικαταστάσεις συστατικών. Αντί να χρησιμοποιείτε κανονικό ζωμό λαχανικών, επιλέξτε έναν ζωμό λαχανικών που χαρακτηρίζεται ειδικά ως vegan ή φτιάξτε τον δικό σας σιγοβράζοντας λαχανικά όπως καρότα, σέλινο, κρεμμύδια και βότανα σε νερό. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι τα noodles από φιδέ που χρησιμοποιείτε είναι απαλλαγμένα από αυγά και φτιαγμένα με φυτικά συστατικά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να ψιλοκόψετε τα κρεμμύδια και να ψιλοκόψετε τις σκελίδες σκόρδου για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή των γεύσεων σε όλη τη σούπα.
– Χρησιμοποιήστε ώριμες και αρωματικές ντομάτες για καλύτερα αποτελέσματα. Εάν δεν υπάρχουν φρέσκες ντομάτες, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με ντομάτες σε κονσέρβα.
– Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα αποξηραμένα βότανα, όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο, για να βελτιώσετε το γευστικό προφίλ.
– Προσέχουμε να μην παραβράσουμε τα noodles με φιδέ, γιατί μπορεί να μαλακώσουν. Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente.
– Για μεγαλύτερο βάθος γεύσης, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή θρεπτική μαγιά πάνω από τη σούπα πριν τη σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
6g

Κορεσμένα λιπαρά
1g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
600 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
28 g

Διαιτητικές ίνες
4g

Ολικά σάκχαρα
8g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τη σούπα με φιδέ ντομάτας σε μπολ σούπας ή βαθιά πιάτα. Μπορείτε να γαρνίρετε κάθε μερίδα με λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό για επιπλέον άρωμα και οπτική γοητεία. Για να συμπληρώσετε τη σούπα, τη σερβίρετε με μια πλευρά από ψωμί κρούστας ή σκορδόψωμο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απορροφήσετε τον γευστικό ζωμό. Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, μπορείτε να το συνδυάσετε με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή ένα σάντουιτς της επιλογής σας. Η ελαφριά και πικάντικη φύση της σούπας την καθιστά ένα ευέλικτο πιάτο που συνδυάζεται καλά με πολλές πλευρές, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε το γεύμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τη σούπα με φιδέ ντομάτας, μεταφέρετε όποια σούπα έχει απομείνει σε ένα αεροστεγές δοχείο μόλις κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο, όπου θα μείνει φρέσκο ​​έως και 3-4 μέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, ζεστάνετε απαλά τη σούπα στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Αποφύγετε να βράσετε τη σούπα για να μην γίνουν υπερβολικά μαλακά τα ζυμαρικά.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η σούπα με φιδέ ντομάτας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών και να προάγει την υγεία της καρδιάς. Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμινών Α και C. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο παρέχουν ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και περιέχουν ενώσεις που μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Τα noodles από φιδέ προσφέρουν μια πηγή υδατανθράκων για ενέργεια, ενώ ο ζωμός λαχανικών ενυδατώνει και μπορεί να είναι χαμηλός σε θερμίδες και λιπαρά.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η σούπα με φιδέ με ντομάτα, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε και άλλες συνταγές για σούπα, όπως η σούπα Minestrone, η σούπα με φακές ή η σούπα με ψητή κόκκινη πιπεριά. Αυτές οι σούπες προσφέρουν μια ποικιλία από γεύσεις και υφές, παρέχοντας επιλογές για διαφορετικές προτιμήσεις και διατροφικές ανάγκες. Εξερευνήστε τον κόσμο των σούπας και ανακαλύψτε νέα αγαπημένα για να προσθέσετε στο ρεπερτόριο συνταγών σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η σούπα με φιδέ ντομάτας αντλεί έμπνευση από διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις, όπως η ιταλική κουζίνα και οι μεσογειακές γεύσεις. Προβάλλει τη ζωντανή και ευέλικτη φύση της ντομάτας, βασικό συστατικό σε πολλές παγκόσμιες κουζίνες. Αξιοσημείωτοι σεφ που έχουν γίνει δημοφιλής

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button