Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κεφτεδάκια της Σμύρνης

Σχετικά με τη συνταγή

Σε αυτή τη δελεαστική συνταγή για κεφτεδάκια της Σμύρνης, παίρνουμε ζουμερό μοσχαρίσιο κιμά και τον ανακατεύουμε με ένα μείγμα αρωματικών βοτάνων και μπαχαρικών για να δημιουργήσουμε λαχταριστούς κεφτέδες που ξεχειλίζουν από γεύση. Αυτό το παραδοσιακό τουρκικό πιάτο προέρχεται από τη ζωντανή πόλη της Σμύρνης, γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της κληρονομιάς.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

500 g
Μοσχαρίσιος κιμάς

1
Κρεμμύδι

2 γαρίφαλα
Σκόρδο

2
Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού

1
Αυγό

1 κουταλιά της σούπας
Τοματοπολτός

2 κουταλιές της σούπας
Φρέσκος μαϊντανός

1 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο αλεσμένο

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Αλάτι
για γεύση

Πιπέρι
για γεύση

Ελαιόλαδο
για τηγάνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή την απολαυστική συνταγή για κεφτεδάκια της Σμύρνης, θα γίνει ένα μπολ ανάμειξης, μια τρίφτη ή μια επεξεργαστή τροφίμων, ένα μαχαίρι και ξύλινη κοπή, αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι και μια σπάτουλα για το χτύπημα των κεφτεδών. Τα συστατικά που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα, συμπεριλαμβανομένου κιμά, κρεμμύδι, σκόρδο, ψωμί, αυγό, πελτέ ντομάτας, φρέσκο ​​μαΐντανό, αλεσμένο κύμινο, πάπρικα, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, θα για τη δημιουργία αυτών των απολαυστικών. κεφτεδάκια.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε τρίβοντας ή ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και ψιλοκόβοντας τις σκελίδες σκόρδο.
2. Μουλιάστε τις φέτες του μπαγιάτικου ψωμιού σε νερό για λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, στύψτε την υπερβολική υγρασία.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μουλιασμένο ψωμί, το αυγό, τον πελτέ ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τριμμένο κύμινο, την πάπρικα, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και πιπεριάς. />
4. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ομοιόμορφης κατανομής των γεύσεων σε όλο το μείγμα κρέας.
5. Μόλις το ανακατευτείτε καλά, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
6. Μετά την περίοδο ανάπαυσης, αφαιρούμε το μείγμα του κρεάτου από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ.
7. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους για να δείτε ομοιόμορφο ψήσιμο.
8. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια για περίπου 8-10 λεπτά, γυρίζουν τα περιστασιακά με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να ψηθούν.
9. Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο στρωμένο με περιττικό χαρτί για να στραγγίξετε το περιττό λάδι.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή με κεφτεδάκια της Σμύρνης είναι περίπου 15 λεπτά, εξαιρουμένης της περιόδου ψύξης των 30 λεπτών.

[

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

]
[Εάν ακολουθείτε μια vegan διατροφή, μπορείτε να κάνετε μερικές υποκαταστάσεις συστατικών για να δημιουργήσετε μια φιλική προς τους vegan εκδοχή αυτών των κεφτεδών. Αντικαταστήστε τον κιμά με κιμά φυτικής προέλευσης, όπως κράμπλ με βάση τη σόγια ή τις φακές. Αντικαταστήστε το αυγό με ένα «αυγό» λιναρόσπορου ή σπόρου chia συνδυάζοντας 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή σπόρους chia με 3 κουταλιές της σούπας νερό και αφήνοντάς το να πήξει για λίγα λεπτά. Προσαρμόστε τα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Απολαμβάνω!]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να πετύχετε την τέλεια υφή και γεύση, ακολουθούν μερικές συμβουλές για την προετοιμασία και το μαγείρεμα αυτών των κεφτέδων της Σμύρνης:
– Τρίψτε ή ψιλοκόψτε το κρεμμύδι για να αναμιχθεί καλά με το μείγμα του κρεάτου.
– Το μούλιασμα του μπαγιάτικου ψωμιού σε νερό πριν το προσθέσετε στη συνταγή σας βοηθά να διατηρηθούν τα κεφτεδάκια υγρά και τρυφερά.
– Ψύξτε το μείγμα του κρέατου πριν το πλάστε σε κεφτεδάκια. Αυτό το βήμα επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν και να διευκολύνει το σχήμα των κεφτεδών.
– Όταν μαγειρεύετε τα κεφτεδάκια, φροντίστε να μην είναι γεμάτο το τηγάνι. Αφήστε ελεύθερο χώρο ανάμεσα στα κεφτεδάκια για να ψηθούν ομοιόμορφα.
– Χρησιμοποιήστε μέτρια φωτιά και γυρίζετε τα κεφτεδάκια περιστασιακά για να αποκτήσετε μια χρυσοκαφέ κρούστα, ενώ φροντίζετε να έχετε ψηθεί.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
20 g

Υδατάνθρακες
10 g

Παχιά
15 g

Ίνα
2g

Νάτριο
400 mg

Βιταμίνη C
8 mg

Σίδερο
2 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτοί οι κεφτέδες της Σμύρνης σερβίρονται καλύτερα ζεστοί και φρέσκοι εκτός εστίας. Μπορείς να παρουσιάσεις σε μια πιατέλα σερβιρίσματος γαρνιρισμένη με φρέσκο ​​μαϊντανό ή φύλλα κόλιανδρου για πιο έντονο χρώμα. Όσο για τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να τους σερβίρετε αυτούς τους κεφτέδες με αφράτο ρύζι στον ατμό, ψηλά λαχανικά ή μια τραγανή σαλάτα. Οι παραδοσιακές τουρκικές πλευρές όπως το πλιγούρι πιλάφι ή το cacık (ντιπ γιαουρτιού και αγγουριού) συμπληρώνουν επίσης υπέροχα τις γεύσεις των κεφτεδών.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τους κεφτέδες της Σμύρνης σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Για να ζεστάνετε, απλώς τα ζεστάνετε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή κεφτεδών της Σμύρνης περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν διάφορα για την υγεία. Ο κιμάς βοδινού είναι καλή πρωτεΐνης, σιδήρου πηγή και βιταμίνη Β12. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο περιέχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που υποστηρίζουν τη γενική υγεία. Τα βότανα και τα μπαχαρικά, όπως ο μαϊντανός, το κύμινο και η πάπρικα, παρέχουν επιπλέον αντιοξειδωτικά και μπορούν να έχουν μέσα που τονώνουν την πέψη. Συνολικά, αυτή η συνταγή προσφέρει μια καλά στρογγυλεμένη ισορροπία θρεπτικών συστατικών.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή με κεφτεδάκια της Σμύρνης, ίσως σας αρέσουν και άλλα τουρκικά πιάτα με κεφτέ, όπως το köfte ή το Şiş Köfte. Αυτές οι γευστικές συνταγές με κεφτεδάκια ενσωματώνουν διαφορετικούς συνδυασμούς βοτάνων, μπαχαρικών και μπαχαρικών, με αποτέλεσμα μοναδικές και νόστιμες παραλλαγές.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια της Σμύρνης αντλεί έμπνευση από διάσημους Τούρκους σεφ όπως ο Nusret Gökçe, γνωστός και ως “Salt Bae” και ο Şeflerin Şefi Burak Özdemir. Αυτοί οι ταλαντούχοι σεφ έχουν διαδώσει την τουρκική κουζίνα σε όλο τον κόσμο μέσω των καινοτόμων τεχνικών μαγειρικής και των στυλ παρουσίασής τους. Το πάθος τους για το φαγητό και η αφοσίωση τους στη μαγειρική αριστεία αποτελούν σταθερή πηγή έμπνευσης για αυτήν τη συνταγή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button